Politica retur

Daca produsul achizitionat nu corespunde asteptarilor tale, poti denunta unilateral contractul in termenul mai sus mentionat si returna produsul(e), iar noi iti oferim 3 optiuni:

a) iti returnam suma de bani;
b) iti inlocuim produsul cu un alt produs identic;
c) poti folosi banii proveniti din stornarea produsului, pentru achitarea altui produs.

Politica de renuntare la cumparare si returnare a produselor in termen de 14 zile lucratoare se aplica numai persoanelor fizice si numai in cazul produselor livrate prin curier.
Solicitarea de denuntare unilaterala a contractului la distanta este necesar sa se faca in scris.
Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte (fara lovituri, zgarieturi), inclusiv ambalajul, accesoriile aferente si produsele cadou-bonus (exact ca in momentul receptionarii).

Conditii de renuntare la cumparare

Este obligatoriu ca produsele sa fie returnate catre ME.ro intr-o stare care sa permita repunerea lor la vanzare (produse in stare perfecta, accesoriile, prospectele, etc) cel mai tarziu, dupa caz, in termen de  14 (paisprezece) zile calendaristice de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor.

In situatia in care Cumparatorul a beneficiat pe Site de o oferta speciala, care ii permitea, in anumite conditii, sa achizitioneze unul sau mai multe produse ofertate in schimbul Comenzii sale sau sa beneficieze fara cost suplimentar de diferite esantioane promotionale, se va considera ca prin exercitarea dreptului sau de retragere acesta din urma nu mai este eligibil pentru a beneficia de respectiva oferta sau de respectivele esantioane. Cumparatorul va trebui sa restituie produsul (produsele) pe care doreste sa il/le returneze doar impreuna cu esantioanele primite respectiv produsul (produsele) achizitionate la oferta in schimbul Comenzii produsului/produselor returnat(e), astfel incat ME.ro sa poata da curs cererii sale de retragere.
 
Cumparatorul va fi raspunzator pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si, dupa caz, a functionarii produselor.

Cumparatorul va trimite prin e-mail la adresa comenzi@me.ro o cerere cu subiectul – Cerere renuntare la cumparare produse comanda nr. ____/_____ (trebuie specificat nr comenzii si data acestuia).

In cadrul cererii se vor specifica:

 • numar comanda si data emiterii comenzii;
 • date cumparator: nume si prenume, adresa de e-mail folosita la inregistrare cont si plasare comanda online pe www.me.ro
 • numar factura si data emiterii facturii ce fac dovada achizitionarii produsului/produselor;
 • cauzele/motivele care au dus la aplicarea procedurii de retur produs(e) (optional)

Intr-un interval de 24-48 ore, cumparatorul va fi notificat cu privire la detaliile privind procedurii de renuntare la cumparare.

In conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, dreptul de retragere nu poate fi exercitat pentru Comenzile calendaristice care se refera la:
 •  furnizarea de bunuri care au fost desigilate dupa livrare, care nu mai pot fi returnate din motive de igiena sau protectie a sanatatii;
 •  furnizarea de bunuri confectionate potrivit specificatiilor consumatorului sau evident personalizate.
Prin urmare, Cumparatorul ia la cunostinta  faptul ca nu se va putea prevala de dreptul sau legal de retragere cu privire la produsele desigilate de el, a caror noua comercializare de catre ME.ro ar putea prezenta riscuri din motive de igiena sau de protectie a sanatatii pentru consumatori (de exemplu: produsele de ingrijire, de machiaj, etc).

Dupa sosirea produsului/produselor in sediul ME.ro, personalul calificat va verifica si constata daca pentru aceste produse primite se aplica procedura de renuntare la cumparare.

Pentru produsele cumparate care indeplinesc conditiile obligatorii de renuntare la cumparare si retur produse si se solicita inlocuirea produsului, vanzatorul va inlocui produsul cu acelasi model specificat in comanda initiala a cumparatorului. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs din aceeasi categorie de o valoare mai mare, cumparatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, cumparatorul va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare si retur produs(e)

Costuri suportate de catre cumparator:

 • Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului.
 • Cost transport curier pentru optiunea cumparatorului de a reexpedia produsul ce s-a constatat de catre vanzator ca nu indeplineste conditiile obligatorii de aplicare procedura renuntare la cumparare si retur produs(e)

Costuri suportate de catre vanzator

Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia la receptia produsului cumparatorul constata ca:

 • Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
 • Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.
 • Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari.

In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 (treizeci) zile de la data receptionarii produsului in sediu. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 •  pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 •  pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
 •  pentru Comenzile achitate ramburs prin curier ->prin restituire in contul specifiat de catre Cumparator

Ne rezervam dreptul de a refuza returnarea produsului in cazuri de retururi repetate, depasirea termenului de renuntare la cumparare si returnare produs, neindeplinirea conditiilor de renuntare la cumparare si returnare sau neacceptarea taxei de curier.